GRATIS LEVERING VANAF € 50 -.

Hoe los je problemen op met een WoodWick kaars?

Als jij een WoodWick candle hebt die is gaan 'tunnelen'. Dat betekent dat de lont zich in gegraven heeft in het de kaars, dan heeft hij hoogstwaarschijnlijk (een keer) op de tocht gestaan, waardoor de vlam niet de kans gehad heeft om goed te branden en de kaars niet heeft kunnen poolen.

Als je dit aan de hand hebt, dan is het het beste om de bovenlaag van de kaars was voorzichtig met een föhn te verwarmen, verwijder voorzichtig beetje bij beetje het overtollige kaarswas de bovenlaag weer glad en één geheel is. Zorg ervoor dat de lont in de glazen pot een centimeter boven de was uitsteekt en laat de kaars stollen. Het lijkt zonde maar als je de lont eenmaal hebt laten "tunnelen" zal hij nooit meer goed gaan branden. Let op: zorg dat je dit op een werkbank doet, bedek de ondergrond met plastic of karton, trek een werkschort aan. Zet de föhn niet te warm, let op dat je de warmte niet op het glas richt en voorkom dat het gesmolten kaarswas gaat spetteren of uit de glazen pot geblazen wordt en giet het kaarswas nooit in de wasbak!! (Tip: giet de gesmolten was in een waxmelt brander of in een flexibel plastic (muffin)vorm om de wax op een ander moment te gebruiken als waxmelt). Het 'repareren' van de kaars is uiteraard op eigen risico en als je niet zeker voelt, dan adviseren wij om het niet te doen!

Als de kaarswas eenmaal gestold is, veeg je de randen van de glazen pot schoon met een keukenpapiertje of zachte doek zodat het glas weer mooi schoon en helder is. De bovenkant ziet er weer uit zoals je hem gekocht hebt en jouw WoodWick is klaar voor een nieuwe ronde!!

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods