GRATIS LEVERING VANAF € 50 -.

 WoodWick® kaarsen kunnen van keer tot keer verschillen in hoe ze branden. Hieronder vindt u een aantal tips om elke keer optimaal te genieten van uw WoodWick® product.

The Soap & Candle Company wenst u veel plezier van uw WoodWick® Candle!

- Crackles as it burns! -

  1. Laat de wax goed poolen

U ervaart de beste brandresultaten wanneer u de kaars 3 tot 4 uur brandt. Steek de Ellipse Candles, met houten HeartWick®-lont aan één kant van de lont aan het laat de vlam geleidelijk naar de ander kant van de lont lopen.

Zorg er voor dat de wax van de WoodWick kaars tot aan het glas gesmolten is voordat u de kaars dooft. Dit kan 30 tot 60 minuten duren. Het creëren van een poel voorkomt dat de wax gaat 'tunnelen'. Als er was aan de rand van het glas blijft zitten, zal de houten lont op den duur gaan 'verdrinken' en kunt u niet van de maximale branduren van uw WoodWick® kaars genieten.

De hoogte van de vlam kan van tijd tot tijd variëren. Soms lijkt het alsof de kaars bijna uitgaat, maar dit is normaal. Ook wanneer er een kleine vlam is, blijft de kaars branden en zal de vlam vanzelf weer groter worden. De kaars blijft ook als de vlam klein is zijn geur afgeven.

  1. Houd de kaars in het zicht en uit de tocht

Plaats een kaars altijd op een vlak, hittebestendig oppervlak en uit de buurt van kinderen, huisdieren, ontvlambare materialen en andere hittebronnen. Plaats de kaars ook nooit op een plaats waar tocht over de kaars kan gaan. Hierdoor kan er roetvorming ontstaan op het glas in de kaars.

  1. Verplaats de kaars nooit wanneer deze brandt of wanneer de was gesmolten is. 

Raak, voor uw eigen veiligheid, de kaars alleen aan wanneer deze gedoofd is en de wax volledig gestold is.

  1. Trim de houten lont op tijd

De houten lont van een hourglass-kaars (Large, Medium en Mini candles) dient vóór gebruik tot zo'n 6 mm getrimd te worden. De houten lont van een Ellipse Candle hoeft niet getrimd te worden, tenzij de vlam hoger dan 25 mm wordt of de kaars rook gaat afgeven.

Wanneer de houten lont getrimd moet worden, doet u dat wanneer de kaars gedoofd en de was gestold is. Breek met een stuk keukenpapier of een tissue voorzichtig de verbrande stukjes hout af en blaas ze uit de kaars om te voorkomen dat deze stukjes weer in de was terecht komen.

  1. Brand de kaars niet te lang

Wanneer er nog een laagje van ongeveer 6mm was in het glas zit, is het tijd om te stoppen met branden. Doof de kaars, veeg voorzichtig de overgebleven sojawas uit de pot en verwijder de restanten en de basis van de lont.

Was de pot goed (kan in de vaatwasser) en hergebruik hem als suikerpot, kruidenpot, snoep- of koekpot, als pot voor pennen, paperclips, watten(staafjes) etc. De mogelijkheden zijn eindeloos, en met de mooie houten deksel (evt. verven) kan je hem ook goed afsluiten. 

6. Maak het glas regelmatig schoon

Hoewel het sojawas schoner brandt dan parafine, laat het, na een paar uur branden, toch aanslag op het glas na. Als de lont te lang is gebleven, kan het ook voorkomen dat er roetaanslag op de binnenkant van jouw kaars is gekomen. Dit kun je eenvoudig met een droog microvezeldoekje wegpoetsen. Let op: Doe dit alleen wanneer de kaars uit is en volledig is gestold! Je zult zien dat de kaars en het glas er dan weer prachtig uit ziet.

 Bekijk de WoodWick collectie

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods