GRATIS LEVERING VANAF € 50 -.

Hoe voorkom ik roetaanslag op mijn Woodwick kaars?

Hoe voorkom ik roetaanslag op mijn Woodwick kaars?

Waarom heb ik roetaanslag op mijn Woodwick kaars?

Dit is een veel gestelde vraag. De reden kan zijn dat de geurkaars op de tocht staat, een andere voor de hand liggende reden kan zijn dat de vlam van de Woodwick hourglass candle te hoog is.

Waarom is de vlam van mijn Woodwick kaars zo hoog? Help! 

ls uw kaarsvlam ongewoon hoog lijkt, dan brandt hij waarschijnlijk te heet, waardoor uw was sneller smelt dan de bedoeling is. Niet alleen zal uw kaars minder lang meegaan, een hoge vlam kan ook tot een heleboel andere problemen leiden.

In deze blog leggen we uit waarom dat slecht is en hoe je een te hoge kaarsvlam kunt verhelpen. 

Is de vlam van mijn Woodwick geurkaars te hoog?

De beste lonthoogte voor Woodwick kaarsen is tussen 1/2 en 1 cm, afhankelijk van of het een mini, medium of large Woodwick hourglass candle betreft. De houten lont van de ellipse candle zal zich bij verbranding zelf kort genoeg houden en hoeft dus ook niet getrimd te worden. Als dat toch gebeurt, bestaat er zelfs een kans dat de lont gaat verdrinken en niet meer (volledig) brandt. 

Een manier om te zien of de lont en dus de vlam van uw kaars te hoog is, is als hij veel flikkert en rookt. U kunt ook merken dat de vlam van jouw kaars na het aansteken een normale grootte heeft, maar na verloop van tijd groter wordt. Als dat gebeurt, is het een goed moment om de vlam te doven en de lont bij te knippen. 

Waarom is een hoge vlam van mijn Woodwick kaars een probleem?

Er zijn verschillende redenen waarom een hoge kaarsvlam een probleem kan zijn.

Ten eerste verkort een hoge kaarsvlam de brandtijd van uw WoodWick wanneer de vlam te heet brandt. Een te grote vlam zorgt ervoor dat sojawas sneller geabsorbeerd wordt dan verbrand. Dit verkort de levensduur van uw kostbare kaars, kan de geurkaars gaan walmen, kan er roet ontstaan, en kan het leiden tot tunnelvorming.

Ten tweede kan een hoge vlam brandgevaarlijk worden - vooral wanneer deze zich in de nabijheid bevindt van brandbare voorwerpen in huis, zoals gordijnen, jaloezieën, decoraties, kleding en papier. Een goede vuistregel is om de ruimte binnen een straal van een meter van een brandende kaars vrij te houden.

Hoewel het glas van de WoodWick kaarsen van bijzondere kwaliteit is en hittebestendig is geproduceerd, kan in uitzonderlijke gevallen een te hoge kaarsvlam, gedurende een lange periode zelfs leiden tot het barsten van de glazen zandlopervaas. 

Hoe zorg ik dat lont van mijn Woodwick korter wordt? 

Meestal is een hoge kaarsvlam een probleem met een eenvoudige oplossing.

De meest voorkomende reden voor een hoge vlam is wanneer de lengte van uw kaarslont te lang is. U kunt dit probleem oplossen door het topje van de verbrande lont, voordat je de Woodwick kaars brandt (bij vaste was) een tikje met de nagel te geven en het geroete gedeelte uit het hourglass te blazen.  Als je tijdens het branden merkt dat de vlam te hoog wordt en je ziet dat het gaat roeten, dan wordt het tijd om de vlam te doven en te wachten totdat de sojawas van de Woodwick gestold is en de hiervoor beschreven procedure toe te passen. HIERBIJ IS HET BELANGRIJK DAT JE DE LONT NIET TE KORT MAAKT! Hierdoor zal de lont niet hoog genoeg kunnen branden om de gehele bovenkant te laten smelen en gaat de lont "tunnelen". 

Door de lengte van de houten lont te regelen, beperk je de hoeveelheid brandstof die in uw kaars wordt verbrand. Dit resulteert in een rustige en mooie vlam.

Het regelmatig trimmen van uw kaars verlengt ook de levensduur van jouw kaars, minimaliseert de rook- en roetproductie en voorkomt tunneling.

Door de hoogte van uw kaarsvlam in de gaten te houden, kunt u uw WoodWick geurkaarsenkaarsen gezond houden en het branden van uw kaarsen nog leuker maken!

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods